דירוג הכח ופרסי השבוע 2024-25 -מהדורת חג המולד, נובי גוד וחנוכה- ינון בר שירה

יוסי
0 0
Read Time:8 Minute, 47 Second

יו הו הו, אז רגע לפני משחקי חג המולד ורגע אחרי שבועות הגביע, דירוג הכח חוזר לסכם את השבועיים האחרונים, שהיו כל כך דלילים בכמות המשחקים, שהיתה למעשה כמעט אותה כמות משחקים שאנחנו מקבלים בשבוע משחקים רגיל.
אבל בכל זאת, רגע לפני שחג המולד מעיר את האמריקאי הממוצע ומזכיר לו שיש גם כדורסל בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות של הפוטבול, זמן שנבדוק גם אנחנו, כמו הסנטה הממוצע, מי היה טוב ומי רע, למי מגיעה מתנה ומי צריך לעשות חשבון נפש.
בלילה של שלישי ורביעי אנחנו נוכל להתכונן לחנוכה המתקרב ותוך כדי שנתרגל את הספורט הלאומי ונתלונן על המחירים של הסופגניה שקנינו ברולדין, נצפה באמריקאים משחקים לכבוד סנטה בשעות נוחות ונחמדות גם עבור אוכלי השמן מישראל.

אז מרי כריסמס, חג אורים שמח וסנובם גודם לכולם-זה הזמן לדירוג הכח ופרסי השבוע- מהדורת חג המולד, נובי גוד וחנוכה!

1. קליבלנד קאבלירס (24-4) (בדירוג הקודם 1)
במשפט- הקאבס ממשיכים לפרק קבוצות, עם התקפה אדירה וקבוצתית.
אבל- בינואר לקאבס צפוי מסע מערבי קשוח שיהווה נקודת מבחן רצינית מאוד.

2. אוקלהומה סיטי ת'אנדר (22-5) (בדירוג הקודם 3)

במשפט- עם הגנה היסטורית בכל קנה מידה, הת'אנדר ממשיכים לנצח.
אבל- דווקא המשחק שלא "נחשב" בלו"ז הכללי, גמר הגביע מול מילווקי, העלה לא מעט שאלות קשות על ההתקפה של הת'אנדר. האם ג'יילן וויליאמס יכול גם בלחץ מוגבר של פלייאוף לספק את הסחורה? מול המאבס בפלייאוף ומול הבאקס בגביע התשובה היתה שלילית.

3. בוסטון סלטיקס (21-6) (בדירוג הקודם 2)

במשפט- מאז שפורזינגיס חזר, הבעיות בהגנת הצבע נפתרו וכשהסלטיקס באים לשחק, קשה לעצור אותם.
אבל- לאחרונה הם לא פוגעים מבחוץ וכשזה בה ביחד עם שחקנים שבאים לשחק בחצי קלאץ', זה לא נראה טוב בכלל

4. ממפיס גריזליס (19-9) (בדירוג הקודם 6)

במשפט- עם ההתקפה הטובה ביותר וההגנה השנייה בטיבה בשבועיים האחרונים, הגריזליס מביסים כל מה שזז.
אבל- כל כך הרבה תלוי בבריאות הרעועה של ג'ה, ביין, סמארט וג'ארן. כל קפיצה של ג'ה מרגישה כמו הימור בבורסה שיכול להגיע לשמיים ויכול להתרסק.

5. ניו יורק ניקס (17-10) (בדירוג הקודם 5)

במשפט- הניקס מפתחים זהות והשלם הולך ומתחבר לו בגארדן. היי, אפילו ההגנה כבר לא כזו רעה!
אבל- באמת שעוד לא מצאתי הגיון אמיתי לעניין, אבל למרות שהוא בעונת שיא מבחינת יעילות, הניקס הרבה פחות טובים כשג'וש הארט על הפרקט (-9.7, נתון פסיכי ביחס לכמות הדקות העצומה שלו). אולי הנוכחות שלו דופקת את הספייסינג, מאחר וקבוצות פחות מאמינות לקליעה שלו בטווח הארוך?

 

עוד קבוצות

6. דאלאס מאבריקס (17-10) בדירוג הקודם 4)

במשפט- כשהם משחקים בהרכב מלא, המאבריקס נראים יותר ויותר כמו מפלצת. אל תתפלאו אם נראה את החבורה הזו שוב נאבקת על מקום בפיינלס ומי יודע…אולי אפילו יותר.
אבל- ההעדרויות התכופות של לוקה כרגע לא פוגעות מאוד במאזן, אבל המאבריקס יהיו חייבים את לוקה בפלייאוף בריא ובכושר שיא.

7. מילווקי באקס (14-12) (בדירוג הקודם מחוץ לדירוג)

במשפט- אחרי שהרשימו כל כך בגביע, הבאקס מקבלים ממני את הבניפט או דה דאוט ותופסים מקום גבוה בדירוג. כי כשיאניס בכושר כזה, באמת קשה לעצור אותם.
אבל- למרות שנראו יותר טוב בשבועיים האחרונים, הבאקס עדיין עם נט רייטינג שלילי בשבועיים האחרונים כשגם ההתקפה וגם ההגנה מתחת לממוצע. עם צוות מסייע כל כך בינוני ומידלטון שעדיין לא פוגע, הם זקוקים ליאניס ביכולת לא הגיונית כדי לנצח.

8. יוסטון רוקטס (18-9) (בדירוג הקודם 7)
במשפט- הרוקטס ממשיכים להציג הגנה עלית, עם אתלטיות מטורפת, אגרסיביות והמון אנרגיה בכל פוזשן.
אבל- ראינו בגביע כמה בשלבים הגבוהים זה פשוט לא מספיק. עם שלישייה התקפית בינונית כמו ואן וליט שנגון וגרין, אין לרוקטס כרגע כלים אמיתיים לאיים על הטופ של המערב בסדרת פלייאוף.

9. לוס אנג'לס קליפרס (16-12) (בדירוג הקודם 10)

במשפט- הקליפרס ממשיכים לשמור מצויין ולהישאר חזק בתמונה ועוד רגע, כנראה, מצטרף קוואי למסיבה באינטואיט דום. יהיה מעניין.
אבל- חבר'ה תפסיקו להרביץ! בשבועיים האחרונים הקליפרס עשו הכי הרבה עבירות בליגה בפער משמעותי. מעבר לבעיותיות ההגנתית, זה גם הופך את המשחקים שלהם לקשים ומתישים לצפייה.

10. דנבר נאגטס (14-11) (בדירוג הקודם מחוץ לדירוג)

במשפט- ג'מאל מארי מתחיל לאחרונה להזכיר את פריים ג'מאל מארי, יוקיץ' נשאר מדהים וכשהשניים האלו בשיאם לנאגטס יש את הדרך לנצח כל קבוצה
אבל- ההגנה ממשיכה להיות בינונית מאוד ולהוביל אותם להפסדים מביכים כמו ההפסד לוויזארדס לא מזמן וההפסד לבלייזרס לפני יומיים.
אזכור כבוד- אינדיאנה פייסרס (13-15)- מי שבמרבית העונה הזו היתה ללא ספק הקבוצה המאכזבת ביותר בליגה, התחילה סוף סוף להזכיר את הקבוצה הכיפית שראינו שנה שעברה. זה מתחיל מטייריס האליברטון שסוף סוף חוזר לעצמו ומזכיר לכולם איזה רכז כיפי ומלהיב הוא יכול להיות. זה עוזר לשחקנים כמו טופין ומיילס טרנר לחזור ולהיות יעילים מאוד ולהתקפה של הפייסרס להזכיר את ההתקפה של לפני שנה. אם זה ימשיך? במזרח של השנה אין מה להספיד אותם בינתיים.

הנפילה- אורלנדו מג'יק (17-12) (מ-8 למחוץ לדירוג)- סיפור הסינדרלה הגרמני של פרנץ ווגנר הסתיים בקרע בשריר האובליק. בלעדיו ובלי פאולו, המג'יק פשוט לא מספיק טובים התקפית כדי להישאר גבוה בצמרת.
חגורת האליפות- יוטה ג'אז (6-20) -מה? איך חגורת האליפות הגיע לקבוצת התנקינג מעיר אגם המלח? אחרי שהחגורה בילתה עונה שלמה אצל הקאבס והסלטיקס, הקאבס איבדו אותה למיאמי היט. ההיט, הפסידו את החגורה בהארכה מול דטרויט פיסטונס. הפיסטונס הזכירו לעצמם שהם גרועים ואיבדו את החגורה ליוטה ג'אז בבית.

השחקן המפתיע-

1.ג'סטין שאמפני (וושינגטון וויזארדס)- התכוונת לג'וליאן? לא. זה לא ג'וליאן שאמפני מהספרס שכבודו במקומו מונח וגם הוא הפתעה לא קטנה. זה האח שלו, שאיכשהו, בחוזה דו כיווני, הפך בשבועיים האחרונים לכוכב של וושינגטון וויזארדס. שמאפני עלה לשחק בעקבות ריבוי הפציעות בעמדה שלו (ברוגדון, קוזמה, קיספרט) ועלה לשחק, אחרי שעד אותו רגע בקושי ראה פרקט. ובתקופה הזו הם אפילו היו סבירים עם שתי נצחונות בחמישה משחקים.
שאמפני קלע בשבועיים האחרונים (5 משחקים) 16.0 נק' למשחק באחוזים מעולים (55% מהשדה, 35% משלוש) והוסיף לזה 9.2 ריב' , 1.2 אס' (כן, נמוך) ו2.2 חטיפות (וואו, מרשים) למשחק.

2. טיילר הירו (מיאמי היט)- במשך שנים, טיילר הירו היה השחקן הזה שבכל טרייד דדליין הופך לשמועה המרכזית. הוא קיבל מקום משני בהירארכיה של מיאמי ונראה תקוע מאז ימי הבועה. אך משהו קרה השנה. הירו זורק הרבה פחות מיד ריינג' והרבה יותר שלשות באחוז מצויין. הירו המשיך השבוע להיראות מעולה ולהוכיח שהוא השחקן הטוב ביותר של מיאמי העונה (כן, יותר מבאם וג'ימי "שמועות על טרייד" באטלר).
הירו קלע בשבועיים האחרונים (6 משחקים) 26.0 נק' למשחק (52% מהשדה, 41% לשלוש) והוסיף 6.5 ריב' ו-5.0 אס' למשחק.
3. קייד קאנינגהאם (דטרויט פיסטונס) – עד השנה נשמעו לא מעט קולות שתהו בקול רם אם קייד הוא…באסט? השנה נראה שקייד משקיט את הקולות האלו סופית. הפיסטונס הרבה פחות רעים וקייד מזכיר את יכולת הקליעה המצויינת מימי מכללת אוקלהומה סיטי.
בשבועיים האחרונים קייד המשיך את היכולת המצויינת שלו העונה (4 מש') וקלע – 25.0 נק' למשחק (48% מהשדה, 42% לשלוש). הוא הוסיף גם 8.25 ריב' ו12.0 אס' למשחק.
האם יכול להיות שהוא מתחיל להצדיק את הבחירה הראשונה בדראפט 2021? פרנץ, מובלי, ג'יילן ג'ונסון, שנגון ובארנס יכולים לטעון אחרת. אבל זה כבר ממש לא נראה מופרך כמו בשנה שעברה.

השחקן המאכזב

1.פרד ואן וליט (יוסטון רוקטס)- עם הגנה כל כך טובה, הרוקטס היו זקוקים לקצת פחות עיוורון. בשבועיים האחרונים, דווקא אחרי שנראה היה שהוא איפס את הכוונות, פרדי חזר להחטיא ללא הפסקה. ב5 המשחקים האחרונים הוא קלע 11.0 נק' בלבד (איך כל ממוצעי הנקודות עגולים עד עכשיו?!), אך זו ממש לא הבעיה העיקרית. ואן וליט מעולם לא היה קלעי מרשים באחוזים מהשדה, אך הפעם זה נהיה כבר מגוחך. 20-69 מהשדה (29%) ו-9-47 לשלוש . 19%
זה כל כך רע שאפילו ג'יילן גרין לא מאמין.
2. ג'רו הולידיי (בוסטון סלטיקס)- אחרי פלייאוף אגדי ויכולת נפלאה במדי נבחרת ארה"ב באולימפיאדה, נראה שג'רו במצב נמנום מתקדם. או שאולי כבר אין לו את זה? קשה לדעת. מה שאפשר לדעת זה שהולידיי נראה רע מאוד כבר תקופה. מעבר לנתונים הלא מחמיאים (בשבועיים האחרונים 13.2 נק' ב38% מהשדה ו-25% לשלוש) ג'רו גם נראה רע בכל נתוני האון אוף עם מינוס 8.7 עונתית.
אין פלא שבמשחקים רבים מאזולה העדיף להגיע למאני טיים עם פייטון פריצ'רד על חשבונו.

3. אנתוני אדוארדס (מינסוטה טימברוולבס)- כן. על פניו אנט יעיל והכל בסדר. הוא ממשיך ביכולת הקליעה מבחוץ הנהדרת שהוא מפגין השנה (לאור היכולת שלו מהשדה ומהקו, קשה להאמין שזה יישאר אבל…נראה) עם 42% מהשלוש. הבעיה העיקרית היא חוסר ההגעה לטבעת והעובדה שהוא לא מפעיל לחץ על ההגנה ולא מספיק מוסר.
בשבועיים האחרונים הטימברוולבס היא ההתקפה ה29 ברמתה בליגה ואדוארדס פשוט לא מצליח להרים אותם לגבהים עם 23.2 נק' למשחק. שוב, זה לא רע. אך עם מכתירים שחקן להיות הפנים של עתיד הליגה ו"מייקל ג'ורדן הבא", זה בה יחד עם הר ציפיות. כרגע אדוארדס רחוק מהן שנות אור.

הקבוצה המאכזבת-

1. גולדן סטייט ווריירס (14-12)- ההתקפה הגרועה בליגה בשבועיים האחרונים בפער עצום, ההגנה ה-25 בטיבה. סטף לא פוגע, אף אחר לא מתפקד ומי זוכר בכלל שבתחילת השנה חשבו עליהם בקול רם כקונטנדרים.
אה. ולא. שרודר הוא לא הפתרון.
2. שארלוט הורנטס (7-21)- לפעמים לאמלו לא משחק, לפעמים מילר. אבל לא משנה מה, ההורנטס ממשיכים להיראות כמו קרקס. עם הטחת זריקות חסרות פשר, כדורסל לא חכם ויכולת שלא מספיקה לשום דבר אפילו במזרח בינוני במיוחד.
3. סקרמנטו קינגס (13-15)- יכול להיות שההגעה של דמאר דרוזן, הפרי אייג'נט הגדול ביותר שהגיע למועדון הזה פחות או יותר, הייתה רעה למועדון? בהתחשב בזה שמדובר בשחקן סופר מוכשר, אך ככזה שבמשך שנים הקבוצות שלו מפסידות את הדקות שלו על הפרקט, יש סיכוי שכאן טמונה הבעיה. הקבוצה של קרן הלייזר, שהלהיבה את כולנו מלפני שנתיים, חזרה להיות…סקרמנטו קינגס. תקועים בדרך הבטוחה לשומקום.
הרוקי-
אחרי הפציעה של ג'ארד מקיין שקרע את המינסקוס וספק רב אם נראה אותו שוב העונה.
אחרי הנפילה ברמה של דאלטון קנקט.
מחזור הרוקיז הזה נראה פשוט קטסטרופה. אולי מהגרועים אי פעם. עשיתי דירוג רוקיז להשבוע אבל זה כל כך מביך וחסר השראה שמלבד רשימת שמותיהם, אוותר על הסבר מדוע השלושה האלו הכי פחות בינוניים לעומת השאר.
1. סטפון קאסל (סן אנטוניו ספרס)-
2. איב מיסי (ניו אורלינס פליקנס)-
3. ג'יילן וולס (ממפיס גריזליס)

השחקן-

1.יאניס אדטוקמבו (מילווקי באקס)- יאניס הזכיר השבוע שכל קבוצה איתו יכולה לסמוך עליו שיהיה שם ברגעים המכריעים. הוא הביס את אוקלהומה סיטי ושיי גילג'ס אלכסנדר בשני צדי המגרש. הוא הרשים והזכיר לכולנו כמה הדומיננטיות שלו מטורפת ברגעי האמת. יאניס קלע בשבועיים האחרונים (6 מש') 32.0 נק' למשחק ב63% מהשדה. הוא הוסיף לזה 11.5 ריב' ו4.3 אס'.
2. ניקולה יוקיץ' (דנבר נאגטס)- למרות הבינוניות של דנבר, יוקיץ' ממשיך ביכולת המופלאה שלו מתחילת העונה ולא נראה שיש ממש דרך לעצור אותו. לפחות התקפית. יוקיץ' קלע בשבועיים האחרונים (5 מש') 34.8 נק' (58% מהשדה, 52% מהשדה) והוסיף 11.2 ריב' ו-7.8 אס'.
3. קארל אנתוני טאונס (ניו יורק ניקס)- לצד השאלות ההגנתיות, חובה לציין את היכולת ההתקפית המדהימה של קארל אנתוני טאונס שמשחק כמו סופרסטאר אמיתי. קא"ט קלע בשבועיים האחרונים (5 מש') 24.8 נק' למשחק (57% מהשדה, 50% מהשלוש) והוסיף 18.4 (!!!) ריב' למשחק.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

דירוג הכח ופרסי השבוע 2024-25 -שבוע 10- ינון בר שירה

את הדירוג השבוע אני רוצה להקדיש לכותב שהNBA זרם בדמו והיה עבורי השראה. אלעד זאבי ז"ל כתב על הNBA בצורה חיה כל כך ומלאת יצירתיות, גם בספרים הנהדרים שהוציא יחד עם שרון דווידוביץ' וגם ככתב הNBA של "הארץ". לא הכרתי אותו ממש באופן אישי, אך למרות זאת, זה לא הפריע […]
תמונה של דירוג הכוח השבועי ב-NBA- הקבוצות החזקות והסיפורים המרתקים

אולי תאהב גם

דילוג לתוכן