העונה הולכת ומתקרבת לסיומה, ולקראת הסיום החגיגי שיסמן את תחילת הפלייאין ולאחריו הפלייאוף, קבוצות רבות צוברות מומנטום או סוגרות פערים על מנת להבטיח לעצמן מקום בפלייאוף או להגיע אל המקום הגבוה ביותר האפשרי בפלייאין.
כתב – רותם אלרן
ההבדל בין מקומות 9-10 ל-7-8 הוא קריטי עבור הקבוצות הללו – שני המקומות הנמוכים בפלייאין נדרשים לנצח בשני משחקים על מנת לעלות אל הפלייאוף, בעוד השניים הראשונים צריכים לנצח במשחק אחד בלבד.
אחת הקבוצות המפתיעות של העונה:
אחת מהקבוצות שמתחרה על המקומות האלו ומציגה כושר מצוין לאחרונה היא השארלוט הורנטס, ולכבוד הרמה הגבוהה שהיא משחקת בה יש לשאול כיצד היא משחקת ברמה זו וכמה משמעותית היא יכולה להיות כאיום בפלייאין.
לכל קבוצה יש את החוזקות והחולשות שלה, אך אצל ההורנטס הקיצוניות של ההבדלים בולטת במיוחד – מצד אחד, מדובר בקבוצה התקפית מאוד כישרונית, כשבהובלת לאמלו בול, מיילס ברידג'ס וטרי רוזייר שארלוט מחזיקה בהתקפת טופ 10 בליגה, כשרייטינג התקפי העומד על 113.0 מציב אותה במקום התשיעי בליגה. מנגד, מדובר באחת מקבוצות ההגנה החלשות בליגה, וניתן לראות זאת בכך שהיא מחזיקה במקום ה-23 במדד הרייטינג ההגנתי וסופגת את כמות הנקודות החמישית בגובהה בליגה. עבור קבוצות מנצחות איזון מהווה תכונת בסיס שבלעדיה מעטות הקבוצות שמצליחות להגיע רחוק, והמחסור באיזון זה מוריד באופן ניכר את הפוטנציאל של אחת מהקבוצות המוכשרות בליגה.
אחד הדברים עליהם מבוססת הקבוצה:
אחד מהדברים המרכזיים עליהם מבוססת שיטת המשחק של הקבוצה הוא קצב מהיר – שארלוט שיחקה את כמות הפוזשנים השנייה בגובהה העונה ומחזיקה בקצב ה-4 במהירותו בליגה עם 100.48 פוזשנים למשחק. למרות שיש בקבוצה שחקנים הפורחים במהירות משחק גבוהה, דווקא מאז האולסטאר הקבוצה משחקת בקצב ה-18 במהירותו ב-NBA, ירידה עצומה מהמקום השני ב-60 משחקי הקבוצה טרום פגרת האולסטאר. במקרה או לא, ההורנטס מחזיקים ב-10 ניצחונות ב-16 המשחקים מאז הפגרה הזו, שאליה יצאו במאזן שלילי של 29 ניצחונות לעומת 31 הפסדים.
כמות נקודות למשחק
למרות הקצב המהיר שבו שיחקה, שארלוט דורגה במקום ה-15 בלבד ביעילות בהתקפות מעבר/מתפרצות עם 1.13 נקודות בממוצע לפוזשן. השילוב של התקפת מעבר בינונית ביעילותה עם כמות מהלכים עצומה במהלך לא איפשר להורנטס להגיע לתקרה ההתקפית שלהם, דבר שהתבטא בכך שהקבוצה דורגה במקום ה-13 בליגה במדד הרייטינג ההתקפי טרום פגרת האולסטאר.
מאז החזרה מהפגרה, הקבוצה מדורגת במקום החמישי בליגת הנבא במדד הרייטינג ההתקפי, וכפי שציינתי הם עושים זאת לאחר הורדה גדולה של קצב המשחק. חלק גדול מההתייחסות למיילס ברידג'ס כשחקן המשתפר של העונה בעיני רבים הוא בשל השיפור שעשה בחדירה מכדרור ובבידודים. ברידג'ס נמצא באחוזון ה-77.6 בליגה ביעילות בבידודים, והיעילות הזו יכולה להתבטא בצורה רחבה הרבה יותר במשחק עומד ביחס למתפרצות, מה שגורם להתקפה כולה להשתפר.
ממוצע של 22 נקודות למשחק
מעבר לברידג'ס, גם שחקנים כמו טרי רוזייר (22.0 נקודות למשחק עם 3.8 שלשות ב-45.5% מאז הפגרה) ולאמלו בול (20.1 נקודות עם 3.4 שלשות ב-42.6% בתקופה זו) פורחים בהתקפה האיטית, וכל ההצלחה הזו מגיעה כשגורדון היוורד שיחק 57 דקות בחודשיים האחרונים.
לצד ההתקפה היעילה והחזקה בהרבה, ההגנה ממשיכה להיות חלשה ועדיין מדורגת בחצי התחתון של הליגה בתקופה זו, ובמידה ולא יעשו מהלכים דרסטיים בקיץ היא ככל הנראה גם תישאר בינונית או רעה בעתיד הקרוב. כשמסתכלים על קבוצה כמו מינסוטה רואים כי מהפך הגנתי קורה בעיקר בזכות מגנים טובים שמוליכים את הקבוצה אחריהם, מה שלא רואים כרגע בהורנטס, אך בהינתן המהלכים הנכונים הם יכולים להפוך למועדון מפחיד בשנים הקרובות.
לסיכום המאמר:
לקראת הפלייאין המתקרב, ההורנטס רק הולכים ומשתפרים ומראים יכולת לנצח קבוצות טובות ואפילו מצוינות, כך שהמצב בו הם ייצאו מהטורניר הקצרצר הוא לא מופרך בכלל. במצב ההגנתי הנוכחי אין להם מסוגלות לעצור אף קבוצת פלייאוף מזרחית, אבל עם התקפה ברמה שהם מציגים ייתכן שנראה אותם לוקחים משחק או אפילו שניים בסדרת פלייאוף, במידה ויגיעו לכזו.
העתיד עוד ורוד ומתוק עבורם בשל הסגל הצעיר ולכן אין סיבה לדאגה, ובדומה לקבוצה כמו הגריזליס ייתכן שהשנה הזו תהיה ההשתפשפות והניסוי שיהיו דרושים בשארלוט על מנת לאפשר התפוצצות בעונות הקרובות, כך שאני מאמין בקבוצה הזו וחושב שהיכולת שהיא מציגה כרגע היא רק הפתיח להצלחה עתידית.