בכל זאת הגענו למרות הכל. הליגה ידעה שהם חייבים להצליח לייצר עונה גם בתקופת הקורונה והצליחה עד כה להגיע לנקודת האמצע ולמשחק האולסטאר עם מספר נמוך ביותר של ביטולי משחקים.
הכתב על ידי ינון בן שירה
אז נכון, העונה הזו לא בדיוק התנהלה חלק ומרבית הקבוצות נאלצו לעתים לשחק עם סגלים שהם על התפר שבין המצחיק למביך אך עדיין…ביחס לריחות ה"עוד רגע סוגרים את הליגה" שהיו באוויר באזור ינואר, אפשר במרץ להריח תקווה, שהליגה הזו תמצא את הדרך להגיע לפלייאוף איכותי , אולי אפילו כשהשחקנים מחוסנים.
אגב, בגלל הפגרה הקצרצרה בשבוע הבא לא יתקיים דירוג ובמקומו אני מתכנן להצהיר הצהרה דרמטית שמרגשת אותי מאוד, היו מוכנים!
אז בזמן שהשחקנים עצמם יצאו לחופשה קצרה ודי מעאפנה הכוללת הישארות בארה"ב, בדיקות קורונה יומיות וכמעט בלי מנוחה למי שמשחק באולסטאר, אנחנו נזמין אותם לקרוא יחד איתנו את דירוג הכח ופרסי השבוע 10!
1. ברוקלין נטס (24-13) (בדירוג הקודם 1)
במשפט- הארדן בעונה המעניינת ביותר בקריירה שלו מראה שהוא יכול להוביל קבוצה בדרך אחרת לחלוטין.
אבל- הנטס יצטרכו להתאים עצמם מחדש כשדוראנט יחזור מפגרת האולסטאר ולהבין איך לשמור על הטוב שהיה בלי לשנות הכימיה
2. פיניקס סאנס (24-11) (בדירוג הקודם 3)
במשפט- אחרי ניצחון מרשים על הליייקרס (למרות הרחקה הזויה של בוקר) , במאזן השני בטיבו בליגה, פיניקס מראה שהיא הרבה מעבר לסיפור חמוד. נתוני הקלאץ', ההתקפה במשחק העומד, ההגנה המצויינת הם אינדיקציות שהקבוצה הזו יכולה להגיע בפלייאוף הנבא הכי רחוק שיש
אבל- דווקא אייטון השנה נותן עונה די מאכזבת עד כה, לא מספיק פיזי ולא מספיק יציב. היה מצופה. הסאנס זקוקים ליותר "רוע" בעמדת הסנטר ואייטון חייב ללמוד איך לנצל את המתנות הפיזיות שלו לדומיננטיות שהיא מעבר לזריקות מיד ריינג' מתסכלות.
3. פילדלפיה 76' (24-12) (בדירוג הקודם 5)
במשפט – הסיקסרס וג'ואל אמביד השבוע הוכיחו שהם הדבר האמיתי עם ניצחון ענק על גובר והג'אז ביוטה. 40 הנק' של ג'ואל על רודי תורמים מאוד לקייס שהוא בונה השנה לתואר הMVP.
אבל- שני שחקנים מפילי טוענים לתואר שחקן ההגנה של השנה (אמביד וסימונס) , ביחס לזה היה מצופה שיהיו ההגנה הטובה בליגה בפער. כרגע הם 4, שזה אחלה אבל כדי שיגיעו הכי רחוק שאפשר הם צריכים להיות ההגנה הטובה בליגה, לא פחות.
4. יוטה ג'אז (27-9) (בדירוג הקודם 2)
במשפט- יוטה ג'אז עדיין מובילים את הליגה בבטחה וקיבלו השבוע "אולסטאר" שלישי שייצג אותם. מייק קונלי הנהדר מקבל בצדק את ההזדמנות לראשונה כמחליף פציעה של מחליף פציעה.
אבל- הג'אז מזייפים לאחרונה עם ניצחון אחד בלבד בארבעת המשחקים האחרונים. גישת "כל העולם ואחותו נגדנו כי אנחנו קבוצה קטנה ומורמונית מסולט לייק סיטי ובגלל זה השופטים שונאים אותנו" לא תוביל אותם רחוק. שילמדו מיוסטון, זה רק מייצר אנטי.
5. לוס אנג'לס לייקרס (24-13) (בדירוג הקודם 7)
במשפט- החזרה של שרודר הפיחה חיים במשחק ההתקפה של הלייקרס ונתנה ללברון גימס אפשרות לנשום לרגע.
אבל- הקבוצה עדיין לא מצליחה לייצר כדורסל חיובי ללא דיוויס. התלות בלברון אדירה והלייקרס עם שני ניצחונות בלבד בשמונת המשחקים בהם דיוויס נעדר. כרגע לא נראה שהוא יחזור מיד לאחר פגרת האולסטאר והלייקרס עלולים להיפגע מזה משמעותית
6. לוס אנג'לס קליפרס (24-14) (בדירוג הקודם 5)
במשפט- ההתקפה של הקליפרס עדיין יעילה מאוד ורצף ההפסדים מושפע ממשחקים שהיו ללא אחד מהכוכבים
אבל – יש תחושה קלה של דז'ה וו. הקליפרס קורסים ברבעים אחרונים ולא הולכים מספיק אל הקו.
7. מילווקי באקס (21-14) בדירוג הקודם 6)
במשפט- מילווקי באקס החזרה של הולידיי הראתה כמה הוא קריטי עבורם עם סל ניצחון ענק מול ממפיס
אבל – העומק של הקבוצה לא קיים ובסוף הקבוצה הזו תלויה מאוד בשחקן שלאורך השנים התקשה להישאר בריא.
8. דנבר נאגטס (21-15) (בדירוג הקודם מחוץ לדירוג)
במשפט – הנאגטס עם רצף מרשים של 4 נצחונות ללא מילסאפ וגארי האריס. פורטר ג'וניור נכנס לקצב ויוקיץ' משחק כמו MVP
אבל- למייקל מאלון תהיה דילמה רצינית עם חזרתם של מילסאפ והאריס . האם להשאיר את פורטר ג'וניור בחמישייה או ללכת על ההגנה של מילסאפ.
9. פורטלנד טרייל בלייזרס (21-14) (בדירוג הקודם מחוץ לדירוג)
במשפט-לילארד ממשיך להיות קוסם בקלאץ' , גם מול הנמסיס הגדול שלו, סטף קרי . הבלייזרס חזק בצמרת המערב למרות ההעדרות הארוכה של מקולום ונורקיץ'
אבל -ההגנה עדיין רעה מאוד. קשה מאוד להישאר קבוצה מנצחת עם ההגנה ה-28 בליגה.
10. דאלאס מאבריקס ( 18-16) (בדירוג הקודם מחוץ לדירוג)
במשפט- לוקה נראה פשוט מדהים וסוחב את דאלאס לרצף נצחונות חשוב ביותר לפני פגרת האולסטאר
אבל- למרות כמה תצוגות התקפיות טובות פורזינגיס פשוט לא נראה אותו הדבר. הוא נזק בהגנה וממש לא יציב התקפית.
אזכור כבוד – בוסטון סלטיקס (19-17)
אחרי שהייתה בתחתית של התחתית בוסטון עם שבוע מצויין של ארבעה ניצחונות רצופים חוזרים למקום הרביעי במזרח. ההתאוששות של קמבה, היכולת של טייטום בקלאת' ויכולת אדירה של רוברט וויליאמס תרמו מאוד לנצחונות האלו.
הנפילה – גולדן סטייט ווריירס ( מ-8 למחוץ לדירוג)
עם שלושה הפסדים רצופים וחוסר תפקוד בקלאץ' הוורירס יוצאים מהטופ 8 במערב ומגיעים לפגרת האולסטאר במומנטום שלילי
חגורת האליפות – -מעקב צמוד- אם הNBA היה כמו באגרוף או WWE וכל מי שהייתה מנצחת את מחזיקת החגורה הייתה לוקחת אליה את חגורת האליפות.
דאלאס מאבריקס (18-16)- אחרי שניצחה את ברוקלין נטולת קיירי ודוראנט דאלאס זכתה בחגורת האליפות ושמרה עליה עם עוד שני נצחונות. לוקה לוקח את התואר איתו לפגרת האולסטאר.
השחקן המפתיע
1.ג'יילן ברונסון (דאלאס מאבריקס) – השחקן הזה שהיה בשנתיים הראשונות שלו הפתעה חיובית ומעודדת ביחס לשחקן שנבחר בבחירה ה-33 בלבד, הולך ומתגלה יותר ויותר כבינגו רציני. ברונסון נראה יותר ויותר כמו השחקן השני הכי טוב בדאלאס ובכל רצף הניצחנות נראה נפלא. בששת המשחקים האחרונים הוא קולע 16.8 נק' למשחק ב58% מהשדה ו48% לשלוש. הוא מייצר ולאחרים, משחק בקור רוח במאני טיים ונראה פשוט נהדר.
2. ניקולס קלאקסטון (ברוקלין נטס) – האם יכול להיות שברוקלין גילתה שיש לה סנטר? קלאקסטון הצעיר שכמעט ולא שותף בתחילת העונה נראה לאחרונה פשוט נהדר. מובילי, נלחם בהגנה ומצליח להיות שחקן אפקטיבי ביותר לחבורה של הנטס בתור שחקן שנבחר רק שנה שעברה בבחירה ה31. קלאקסטון קולע ב4 המשחקים האחרונים 11.3 למשחק ב70% מהשדה. הוא מוסיף 4 ריב' ו1.5 גגות למשחק
3. רוברט וויליאמס (בוסטון סלטיקס)– בין כל הדיבורים על החוסר בביג מן איכותי יכול להיות שלסלטיקס יש אחד כזה מתחת לאף. רוברט וויליאמס היה בין הסיבות המרכזיות לרצף הנצחונות של בוסטון והראה אף הוא שלמרות שנבחר 27 בדראפט לפני שלוש שנים ולא הראה יותר מדי עד עכשיו, הפוטנציאל בשמיים. כמו הניתור שלו בערך. "טיימלורד" ב4 המשחקים האחרונים נתן ב20 דקות למשחק 10.8 נק' ב74% מהשדה והיווה איום דאנק מתמיד. הוא הוסיף גם 8 ריב', 2.8 אס' ו2.3 גגות למשחק.
השחקן המאכזב-
1.ג'וש ריצ'רדסון (דאלאס מאבריקס) – הקונספט של ג'וש ריצ'רדסון נשמע נהדר. שומר מצויין שיכול להיות מוביל כדור משני ולקלוע את השלשות הפנויות. ככה חשבה גם פילדלפיה שהביאה אותו אחרי עונת שיא במיאמי. ככה חשבו גם בדאלאס. בינתיים הטרייד ריצ'רדסון -סת' קרי, נראה כמו נפילה רצינית. כי הקונספט של ג'וש ריצ'רדסון לא כל כך עובד כשההגנה לא משהו, הוא לא מצליח לייצר לעצמו ומחטיא את השלשות הפנויות. רי'צרדסון המשיך השבוע את היכולת הרעה וקלע ב4 משחקים 12.8 נק' באחוזים נוראיים (40% מהשדה, 17% משלוש)
2. דומנטאס סאבוניס (אינדיאנה פייסרס) – כבר תקופה ארוכה שסאבוניס מתקשה לשחזר את היכולת הנהדרת של תחילת השנה. ההגנה שלו פשוט קטסטרופלית ובכל פעם שטרנר יוצא הקבוצות האחרות חוגגות בטבעת. הבעיה היא שהתקפית הוא לא ממש מפצה על זה לאחרונה. סאבוניס השבוע קלע 14.4 נק' בלבד ב46% בלבד (רע מאוד לסנטר). סאבוניס שבתחילת העונה נראה מצויין לשלוש זרק 8 רק שמונה זריקות בלבד לשלוש. הוא לא קלע אף זריקה. לא בטוח שהגיע לו להיות המחליף באולסטאר כששחקנים כמו טוביאס האריס וקריס מידלטון נשארו בחוץ
3. טיילר הירו (מיאמי היט) – אחרי הבועה היה נראה לרבים שהירו בדרך לעונת פריצה. בפועל הוא אפילו הלך אחורה ונראה רחוק מאוד מסטטוס האולסטאר העתידי שניבו לו רק לפני חמישה חודשים. הירו אמנם חזר מפציעה אך נראה לא מאופס. הוא קלע השבוע ב28 דק' בממוצע על הפרקט רק 8.4 נק' ב28% מהשדה.
הקבוצה המאכזבת
1. ניו אורלינס פליקנס (15-21)- חצי עונה עברה ועדיין לא ברור איך אפשר לעכל את הקבוצה הזו. הם יכולים להיראות מדהים מול יוטה ושזאיון יפרק לגורמים את רודי גובר ואז ערב אחרי להפסיד לשיקגו. הם יכולים להדהים אותך עם התקפה מטורפת ואז לאפשר נקודות קלות בצד השני. איכשהו הקבוצה המוכשרת הזו עם השחקן המשתפר של שנה שעברה, שחקן שיהיה מועמד לMVP יום אחד וצוות מסייע ממש איכותי ומרשים , מצליחה להיות במקום ה-11 במערב , מרחק 3 משחקים ממקום ה-10 שמוביל לפליי אין. לשם השוואה, אוקלהומה, שבתהליך מכירה של כל נכסיה ובגדול מעוניינת להפסיד במאזן זהה לחלוטין לשקנאים המאכזבים מניו אורלינס.
2. אינדיאנה פייסרס (16-19) -כשאתה זקוק לתצוגת 10 חטיפות של טי.ג'יי מקונל בשביל לעשות מהפך דרמטי, לנצח את קליבלנד ושזה יהיה הניצחון היחיד שלך בשישה משחקים, כנראה שהמצב לא משהו. אינדיאנה שהתחילה את העונה נפלא, כבר ממוקמת במקום ה-10 בלבד במזרח כשהם במרחק חצי משחק בלבד מלרדת לאזור בו אפילו אין פליי אין. ההתקפה מגמגמת, ההגנה חורקת למרות כל ההגנות ה"גימיקיות" שנייט ביורקרן מנסה ובינתיים נראה שדווקא הקבוצה ה"משעממת" שהוביל נייט מקמילן שנה שעברה הייתה הישגית בהרבה.
3. מינסוטה טימברוולבס (7-29) בדרך קבוצה שהחליפה מאמן אמורה לצאת לדרך חדשה ולנצח קצת, בדרך כלל קבוצה שיש לה שחקן מוכשר כמו קארל אנתוני טאונס אמורה לנצח קצת, בדרך כלל קבוצה שאולי תאלץ לוותר על הבחירה שלה בדראפט אמורה לנצח קצת…
אמור זה שם של דג והוא לא שוחה באגמים הקפואים של מיניאפוליס. המאמן החדש, כריס פינץ', לא הספיק ללמוד את השמות של השחקנים שלו אבל הספיק ללמוד שנצחונות לא יהיו פה.
הרוקי – (מאחר ואבדיה יצא כרגע מהטופ 15 אדרג כרגע את הטופ 3)
1. לאמלו בול (שארלוט הורנטס) – עונת הרוקי שלו הולכת ומתבססת כאחת מעונות הרוקי הטובות ביותר בשנים האחרונות. כל סימני השאלה הפכו מהר לסימני קריאה מהדהדים והוא מסתמן ככוכב כדורסל שילהיב אותנו במשך שנים. שארלוט ממשיכה להיראות מצויין בהנהגתו (כן! הנהגתו!) והוא ממשיך לתת תצוגות כדורסל. הוא רק משתבח משבוע לשבוע ונראה שגם אם היה מושבת (טפו טפו) עד סוף העונה מעכשיו תואר רוקי העונה כבר שלו. השבוע הוא קלע 23.8 נק' למשחק ב52% מהשדה ו59% לשלוש! הוא הוסיף לזה 6 ריב' ו8.8 אס' למשחק.
2. פטריק וויליאמס (שיקגו בולס) – הרוקי המבטיח של שיקגו נראה יותר ויותר כמו שחקן שמקיים. הוא שומר מצויין, הוא תורם לקבוצה מנצחת בצורה חיובית בהרבה מהרוקי הממוצע וגם הזריקה מבחוץ כרגע נכנסת. השבוע הוא קלע 10.8 נק' למשחק ב53% מהשדה ו36% משלוש.
3. אנתוני אדוארדס (מינסוטה טימברוולבס)– טוב, אני מודה. לא יודע מה לעשות איתו. עקרונית הוא כרגע נזק נוראי לקבוצה , זורק בלי הכרה ואבין כל מי שלא ידרג אותו בטופ 10 של הרוקיז כרגע. אבל בכל זאת, הוא מגיע לזריקות, לא מתבייש לקחת אותן (בכלל לא) וההיסטוריה מראה ששחקנים רבים שהתחילו ככה מצאו את היעילות שבתוכם עם הזמן. אדוארדס קלע השבוע 21.8 נק' למשחק. זה מעולה, נכון? לא ממש ביחס לזה שהקבוצה שלו הפסידה את כל ארבעת המשחקים והוא עשה זאת ב36% מהשדה ו23% משלוש.
*טייריס האליברטון לא שיחק השבוע ולכן לא דורג
לא מדורג– דני אבדיה (וושינגטון וויזארדס)- אז נכון. הוא הראה השבוע הגנה מרשימה וטובה מול קוואי לנארד, ובסך הכל הוא היה יעיל יחסית . אך קשה להגיע לאנשהו עם 3% יוסאג'. אבדיה קלע השבוע 4 נק' למשחק ב44% מהשדה ו28% משלוש. למרות שבמספרים הנמוכים האלו לאחוזים אין ממש משמעות. למה יש משמעות? לעובדה שהוא דקות ארוכות מדי תקוע בפינה ולא מוצא את הדרך לתרום למשחק ההתקפה.
הפציעה- המדור לקח חופשה השבוע עד אחרי פגרת האולסטאר בהשראת כל השחקנים שהחליטו לעשות לעצמם "גשר" ולא לשחק את המשחק האחרון לפני החופשה. האם לייחס חשיבות כלשהי ל"כאבים בברך" שחצי משחקני הליגה הרגישו לפני המשחק האחרון השבוע? מניח שלא. בכל המקרה המדור הזה הרגיש אף הוא את הצורך לצאת לחופש.
המאמן-
1. מונטי וויליאמס (פיניקס סאנס)– הקבוצה של מונטי ממשיכה לשחק מצויין ומגיבה נהדר לדרך האימון היחודית שלו. החלפות החמישייה התכופות , החילופים בהתאם למה שהולך על הפרקט ולא על פי "התוכנית" גורמים לשחקנים להרגיש את הקשר בין הדקות שלהם על הפרקט ליכולת שיראו. הקבוצה מאוזנת ומצליחה לייצר הגנה מתואמת וקור רוח לא אופייני לקבוצה שעד השנה לא ממש ידעה איך זה להיות קבוצה מנצחת.
2. מייקל מאלון (דנבר נאגטס)- הנאגטס נראים יותר ויותר כמו איך שהיו אמורים להיראות בהתחלת השנה. ההתקפה משחקת בצורה שוטפת ומלהיבה, ההגנה משתפרת מאוד ונראה שמייקל מאלון מצא לאחרונה מחדש את הנוסחה להפוך את הקבוצה שלו לקבוצה שלא מפחדת מאף קבוצה בליגה
3. ג'יימס בורגו (שארלוט הורנטס) – הרבה מהקרדיט להצלחה הגדולה של שארלוט עד כה צריך להזקף לסגנון המשחק המלהיב של בורגו. הם מהירים, הם מניעים כדור ופשוט נהנים לשחק יחד. בארגו גם ידע להוציא מלאמלו את המירב בכך שלראשונה דרש ממנו להוכיח את עצמו על הפרקט ושם אותו על הספסל. הוא ידע לדרוש אך גם הצליח מצד שני להראות הערכה כשלאמלו שיפר את משחקו ולו להתבייש "לתת לו את המפתחות". בורגו מאמן צעיר ומצויין וסיכוי רב שנראה אותו בליגה עוד שנים רבות.
השחקן –
1. ג'ואל אמביד (פילדלפיה 76') – אמביד ממשיך את הכושר המפלצתי שלו ונראה אחרי חצי עונה כמו המועמד המוביל לMVP. התצוגה שלו מול יוטה וגובר הייתה רק גולת הכותרת לשבוע אדיר בו הוא קלע 35.3 נק' ב58% מהשדה ו50% לשלוש. הוא הוסיף גם 15 ריב' ו4.7 אס' למשחק.
2. בראדלי ביל (וושינגטון וויזארדס) – צריך להגיד, ביל חטף לא מעט ביקורת השנה על ההפסדים של וושינגטון, אך הרבה מהם לא באשמתו. ברצף המשחקים האחרון, כשווישנגטון נראים טוב בהרבה ביל מתעלה ונותן תצוגות ערב אחרי ערב. השבוע הוא קלע 34 נק' למשחק ב48% מהשדה ו35% משלוש. הוא הוסיף גם 7 ריב' ו4 אס' למשחק.
3. דמיאן לילארד (פורטלנד טרייל בלייזרס) – לילארד ממש לבעור ולהוביל את פורטלנד כמעט לבדו לצמרת המערב. התצוגה של בקלאץ' מול גולדן סטייט וסטף הייתה רק דוגמית מכל הרגעים הגדולים שהיו לו העונה. לילארד קלע השבוע 31 נק' למשחק ב43% מהשדה ו41% לשלוש. הוא הוסיף גם 7.5 אס' ו3.3 ריב' למשחק.