"סליחה, מה השעה?" לכל אחד בחייו יצא לשמוע את השאלה הזו או לשאול אותה בעצמו כאשר מיהר לאנשהו.
הזמן הוא מרכיב עיקרי בחיינו ומאז המצאת השעון
השעון הראשון נבנה על ידי ריצ'רד וולינפורד בכנסיית סנט אולבנס ובו ראו בעיקר את זמני השמש, הירח ומפות כוכבים ופעם בארבע שעות היה צלצול שלפי זה תושבי המקום היו יודעים מה השעה.
גם בספורט זמן הוא מרכיב חשוב במשחק
בכדורגל משחקים 90 דקות (והגרמנים מנצחים..) אשר מחולקות לשתי מחציות ועליהן יש תוספת זמן אשר השופט מוסיף בהתאם להתרחשויות במגרש.
בכדורסל לעומת זאת משחקים "רק" 40 דקות, אבל בניגוד לכדורגל, פה עוצרים את המשחק להמון עצירות בהן המזכירות עוצרת את השעון לצורך פאולים, פסקי זמן וכדומה. במידה והקבוצות מגיעות בשוויון בתום ה40 דקות הולכים להארכה וכך כמעט כל משחקי הספורט נמדדים ומוכרעים על פי זמן.
לו"ז לו"ז סיטואיישן
כיום אנחנו עסוקים 24 שעות סביב ניהול הזמן שלנו בסיטואציות שונות לאורך היום. זה מתחיל בהשכמה שאליה אנו מכוונים שעון מעורר, נמשך בתכנון ההגעה לעבודה, הפסקת הצהריים והיציאה המיוחלת עד אשר מגיע הלילה וחוזר חלילה.
כך שניהול זמן הוא חלקו של כל בן אנוש ולכן לכולם יש שעון כזו או אחרת, נשים עונדות שעון בעיקר באירועים וכנסים ואילו הגבר המצוי תמיד יתהדר בשעונים לגבר יוקרתיים וממותגים או ספורטיביים
שעות נוספות
אחד הדברים האהובים על עובדים בימינו זה השעות הנוספות, בהם אפשר להרוויח עד 25 עד 50 אחוז יותר מהשכר הרגיל שלהם.
גם בספורט שעות נוספות זו אחת החוויות המהנות לאוהדים כמו הארכה בכדורסל (OT) בו יש 5 דקות נוספות של מתח אדיר.
שיא הארכות בישראל היה בין הפועל אשקלון להפועל ירושלים שם הקבוצות הגיעו ללא פחות מ6 הארכות שזה בסה"כ כ70 דקות משחק נטו אשר מתפרש על פני יותר מ3 שעות משחק.